0 - 0.00

Geen producten in de winkelwagen.

Camino Portugues Kustroute – Deel 1

The Camino Portugues Coastal Route

Inhoud

Het begon allemaal op onze eerste Camino… De Camino Portugues Kustroute!

We hadden ooit het wilde idee om te emigreren naar Spanje. We zouden ongeveer 100 km op de Portugese Camino lopen, simpelweg omdat dat het gebied was in Galicië die ons het meest aansprak voor onze toekomstige woonlocatie. Wandelen: je leert de lokale bevolking makkelijker kennen als je rustig wandelt dan wanneer je er doorheen raast in de auto…

Zo begon het allemaal. Wisten wij veel dat de zogenaamde ‘roep’ van de Camino ons elke keer weer zou terugroepen…

Dit is een vertaling van onze blog destijds (2014). Wetende wat we nu weten, zou dit best waardevol materiaal kunnen zijn voor startende pelgrims. Leer van onze fouten zou ik zeggen. Dit is deel 1 van de Camino Portugues blog serie. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij ervan genoten hebben!

7 April 2014

Onze Weg naar Santiago begint hier. Deze zomer gaan we het deel lopen van deze weg vanaf Tui, bij de Portugese grens. Het is maar zo’n 113 km naar Santiago de Compostela. Het zal niet zoveel voorbereiding vergen denken we. Ons doel is zoveel mogelijk mensen leren kennen en gedachten met ze uit te wisselen over talloze onderwerpen die ons bezighouden. Met (meer dan genoeg) rustdagen erbij, gaan we er zo’n 2 weken over doen.
In deze serie zal je echter veel meer informatie tegenkomen naast de verwachtte zaken over voorbereiding en de dagelijkse reisverslagen. We zullen in totaal 2 maanden in Galicia verblijven, dus er valt vast veel meer te vertellen…
De wandeling zelf is maar een klein onderdeel van het grote plan. Een plan die ons hele leven op zijn kop zal zetten. Een nieuwe weg. De blog is voor ons een manier om onze eigen gedachten te ordenen en dit  met onze familie en vrienden te delen.

Het zou zo makkelijk zijn, zeggen we weleens, als we een routebeschrijving van ons leven zouden hebben. Je wordt geboren, krijgt je eigen gebruiksaanwijzing en routebeschrijving mee en klaar: geen moeilijke beslissingen meer: je weet de weg. Fluitje van een cent!
Maar zo werkt het (gelukkig) niet. We creëren echter wel allemaal onze eigen gebruiksaanwijzing en kaart onderweg. De wegmarkering? Letterlijke pijlen ontbreken, maar er zijn genoeg ‘signalen’ onderweg die de richting van je pad zullen beïnvloeden. We stoppen het allemaal gaandeweg in onze rugzak.
Mijn rugzak bevat inmiddels 38 jaar aan ervaring. Die van Joyce 37. Als we het optimistisch bekijken, zouden we kunnen zeggen dat we halverwege onze gebruiksaanwijzing zijn.

Halverwege. Een goed moment om eens stil te staan en na te denken over de richting van ons pad. Is het nog steeds de juiste richting volgens de ervaring en de normen en waarden die we in onze rugzak hebben verzameld?
De meeste mensen stoppen niet volgens mij. Als je in de cadans zit en in je dagelijkse routine sta je er (vaak letterlijk) niet bij stil. Wij werden door externe factoren een halt toegeroepen en daar zijn we dankbaar voor.

Wij besloten om eens naar onze levenskaart te kijken. Welke weg hadden we tot nu toe bewandeld? Was het de juiste? Hadden we ergens spijt van? Nee, naar alle eerlijkheid. Wilden we door op dit pad? Wilden we in het bedrijfsleven blijven? Nee, dat zeker niet. Het was tijd voor verandering. We zeiden tegen onszelf: ‘laten we deze andere weg eens proberen’. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Als het niet werkt, dan lopen we terug en kiezen we gewoon een alternatieve route. Dan weten we in ieder geval zeker dat dit niet de juiste weg is. Als we het niet proberen dan zullen we het nooit weten en daar krijgen we vast spijt van later!

En waar gaat het dan om in deze nieuwe weg? Wat zijn onze passies? Want je passies volgen is wat je energie geeft om het pad te (blijven) bewandelen. Wij helpen beide graag mensen. We houden van de natuur. We hebben altijd de droom gehad om zelfstandig te zijn (in de meest brede maatschappelijke vorm). Ik ben Spaans, Joyce houdt van Spanje. We hebben meer ZON nodig :-). Meer balans. Wij willen een rugzak die aan het einde van het pad vol zit met verhalen die ook de moeite waard zijn voor anderen om te lezen.

We hebben honderden ideeën die we willen toevoegen aan onze rugzak. We zullen ze beetje bij beetje met jullie delen (als we alles in 1 keer opnoemen verklaren jullie ons vast voor gek!).

Buen Camino!

Joyce & Luisa

Deel dit artikel

Ontdek Meer

FlixBus
Booking.com