Camino Comfort: Webshop, Workshops & Meer

Onze werkwijze:

Wij werken op afspraak met alle tijd voor de (aankomende) pelgrim. Lekker ouderwets dus. Hoewel, tegenwoordig noemen ze dat private shopping of VIP shopping. Wij zouden het niet anders willen. Alle aandacht die je nodig hebt. Wij genieten daar ook van!

Naast het werk in de webshop maken wij 1 x per dag tijd voor zo’n persoonlijke sessie. Meestal plannen we informatie sessies in om 11 uur. De uitgebreidere rugzaksessies plannen we in na de lunch zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen.

We proberen de weekenden vrij te houden voor onze eigen wandelingen.

Corona en zo…

Zolang je geen verkoudheidsklachten hebt ben je welkom. Een aantal dagen uit de running zijn heeft teveel impact op ons. Dat weten we uit ervaring. Heb je een afspraak en ben je verkouden? Bel ons even om te verzetten. Ben je aangemeld voor een Camino Info Café of workshop en heb je ineens die dag verkoudheidsklachten? Bel ons even om af te zeggen. 

Individuele afspraak & Webshop

Afspraken voor rugzaksessies en infosessies zijn het hele jaar mogelijk. Je hoeft ons maar te bellen en we prikken een datum en tijd. Bij ons is het motto: geen haast = geslaagd.

Onze webshop is uiteraard open en wij brengen dagelijks de bestellingen weg.

Virtueel contact

Uiteraard staan wij per mail, telefoon, en videobellen ook voor jullie klaar.

Draag je ons een warm hart toe? Op deze manieren kun je ons helpen

We hebben een bijzonder concept. We zijn geen gewoon bedrijf, want welk bedrijf overleeft het op 1 bezoeker per dag (en dat niet eens elke dag)?
We verkopen uitrusting via de webshop, dat is wat het mogelijk maakt om daarnaast bijna fulltime beschikbaar te zijn voor pelgrims die ons nodig hebben, of ze nu hun uitrusting bij ons kopen of niet.
We zijn geen vereniging of stichting, toch is de tijd die wij besteden aan het onvoorwaardelijk geven van informatie vaak vrijwilligerswerk die we graag willen blijven doen.

Donativo herbergen op de Camino kenmerken zich door de belangeloze gastvrijheid, hulp en liefde voor pelgrims. Een ‘donativo’ is een vrijwillige bijdrage. Het helpt die herbergen om hun service te kunnen blijven volhouden. De normen en waarden van de Camino proberen wij ook dagelijks uit te dragen, zowel privé als zakelijk. De corona pandemie, de energiecrisis en de huidige inflatie brengt voor bijna iedereen extra uitdagingen met zich mee, zo ook voor ons.

Draag je ons en onze manier van werken een warm hart toe? Zo kun je ons helpen:

 • Kom je uitsluitend voor informatie? Dat is helemaal geen probleem, we vragen je wel om een donativo om de tijd die we er in steken mogelijk te blijven houden voor iedereen.
 • Volg ons op Facebook en deel onze berichten met je vrienden: vertel het aan iedereen die van wandelen houdt: Camino Comfort helpt je op weg!
 • Boek je accommodatie (op de Camino of welke andere reis dan ook) via deze link. Het is maar centen-werk maar alle beetjes helpen ons).
 • Boek je vlucht met Vueling via deze link.
 • Of liever met Transavia? Gebruik dan deze link.
 • Wil je met de bus naar je startplaats? Kijk eens bij Flixbus
 • Geen uitrusting nodig? Geen info meer nodig? Je kunt ons toch helpen middels een donatie. Alvast bedankt voor je steun, ook namens de aanstaande pelgrims die we zo kunnen blijven helpen! 
Uitreiking door de Spaanse Orde van Santiago - "Onderscheiding voor Bedrijfsvoering volgens de Normen & Waarden van de Camino naar Santiago de Compostela

Camino Info Café

Bel of mail ons voor een individuele afspraak of om je in te schrijven voor een van onderstaande workshops: 0645836419 / service@caminocomfort.com

Gezellig & Gastvrij

We maken er bij Camino Comfort eigenlijk altijd wel een feestje van: of je nu je bestelling uit de Pelgrim Shop persoonlijk komt afhalen, een vraag komt stellen, of gewoon…omdat je, net als Joyce en ik, persoonlijk contact zo ontzettend leuk vindt.

Tijdens de Camino Info Cafés zetten we nog een tandje gezelligheid bij en komen de wijn en tapas op tafel.
Op deze pagina én op onze Facebook pagina kun je precies zien wanneer we zo’n maandelijks Camino Info Café hebben.

Stuur ons een mailtje om je aan te melden, dan zorgen we dat er voldoende tapas zijn :-):

service@caminocomfort.com

Onze avonden zijn erg in trek merken we en de groepen zitten al snel vol. Wij zetten dan pelgrims op de wachtlijst. Het is daarom erg belangrijk (en wel zo netjes ;-)) om je bijtijds af te melden indien je onverhoopt niet kan komen op zo’n avond. Het is voor ons erg vervelend om nee te zeggen tegen pelgrims en dan op de avond zelf er achter te komen dat ze toch nog hadden kunnen komen… en de tapas die over zijn… dat is natuurlijk ook zonde…

Deelname is geheel gratis en onvoorwaardelijk.
Vrijwillige (donativo) bijdrage wordt gewaardeerd. Met een kleine bijdrage kunnen wij de volgende groep pelgrims op dezelfde manier verwelkomen.

#payitforward

Gezelligheid staat voorop :-)

Buen Camino!

Wat houdt het in?

Ben je van plan om de Camino te lopen?
Ben je op zoek naar praktische informatie?
Wil je de Camino sfeer vast voorproeven?
Wil je advies over wat je wel of vooral niet moet meenemen?
Wil je op een leuke manier wat te weten komen over de Camino zonder naar een lange lezing te moeten luisteren?

Dan zijn onze Camino Info Cafés wat voor jou:

 • ontmoet andere mensen die ook van plan zijn te gaan lopen
 • leuke ad-hoc filmpjes over de geschiedenis van de Camino
 • gezellig kletsen met andere pelgrims
 • samen genieten van de voorpret
 • van elkaar leren op een gezellige en laagdrempelige manier
 • tips voor je paklijst
 • ultiem voordeel op je hele uitrusting door ons persoonlijk advies om miskopen te voorkomen

Wanneer & Hoe laat?

Niet iedereen heeft Facebook en dat is ook helemaal geen probleem. Dit zijn de vooralsnog geplande data voor de komende maanden:

 • (nog nader te bepalen)
 

De Info Cafés hadden meestal een bezetting van 12 mensen. Het is in onze ruimte niet mogelijk om dan 1,5 meter aan te houden. We houden het de komende tijd even bij maximaal 6 personen. Om met name beginners de kans te geven zullen we de Camino Info Cafés alleen toegankelijk maken voor mensen die nog niet eerder de Camino gelopen hebben.

Hou deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor updates.

Het is ook altijd mogelijk om individueel een afspraak te maken. We staan voor je klaar voor info & uitrusting. Bel voor een afspraak: 0645836419.

We nemen de tijd voor je en plannen de afspraken zeer ruim in om deze belofte altijd na te kunnen komen :-).

Kom je uitsluitend voor informatie is dit helemaal geen probleem, we vragen je dan wel een donativo om de tijd die we er in steken mogelijk te blijven houden voor iedereen.

Tot ziens!

Camino Specials

Workshop Camino Fit

Deze workshop staat geheel in het teken van hoe je zonder blessures de Camino doorkomt. Onze Fysio geeft deze workshop en probeert je dit op een praktische manier bij te brengen.

* Hoe je bepaalde blessures kunt herkennen of, nog beter, voorkomen.
* Rek- en strekoefeningen speciaal gericht op pelgrims.
* Verstandige trainingsopbouw.

Kosten voor deze workshop zijn 25,- (afrekenen kan op de avond zelf, contant)
Locatie; Camino Comfort – Kortfoortstraat 74, Oss

De evenementen staan ook op Facebook, maar niet iedereen heeft Facebook dus hierbij de data voor de komende maanden:

23 november – 19.30-23.00 uur (vol)
07 december – 19.30-23.00 (vol)

Hou deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor updates.

Wil je hieraan meedoen?
Meld je dan aan op service@caminocomfort.com of telefonisch 06-45836419. Bij voldoende deelname gaat het door anders verneem je dit van ons.

Bijtijds afmelden is ook bij deze workshop verplicht…

Workshop Camino Backpack 2.0

In een dagdeel laten we je zien wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van de juiste rugzak en gaan we in detail in op wat er nu wel of niet nodig is op de Camino.

We laten geen vraag onbeantwoord en gaan in op jouw persoonlijke situatie (welke Camino, welke periode, etc.).

De workshop bevat met name theorie om zelf aan de slag te kunnen. Het persoonlijk aanmeten van de rugzak is iets waar we graag een aparte afspraak voor maken zodat we volledig de tijd voor je kunnen nemen.

Locatie: Camino Comfort in Oss
Kosten: 25,- euro (inclusief koffie/thee, wat lekkers, en een verrassing ;-)

Nog geen nieuwe data bekend. Hou dus deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten.

Wil je hieraan meedoen?
Meld je dan aan op service@caminocomfort.com of telefonisch 06-45836419. Bij voldoende deelname gaat het door anders verneem je dit van ons.

Bijtijds afmelden is ook bij deze workshop verplicht…

 Merino Sale Saturday

Merino Sale Saturday is de nieuwe naam van onze Merino Night geworden, want we kregen voorgaande jaren de vraag of het niet ook in het weekend en overdag georganiseerd kon worden…
 
Zaterdag 10 december 2022 is het weer tijd voor een middag onderdompelen in merino wol!
Van 14.00 tot 18.00 uur wordt het alles behalve ‘wollig’ en nemen we je mee in de wereld van de Merino wol. Onze speciale gast, Tom Mennen van Icebreaker, neemt ons mee in de wereld van de Merino wol en vertelt enthousiast over de geschiedenis van Icebreaker.
 
Iedereen is er enthousiast over dus de Dames van Camino Comfort hebben de kleding van Merino wol uitvoerig getest… ook op Camino!
 
Resultaat: de kleding van Icebreaker hoort absoluut in onze Pelgrims Shop:
 • reduceert het gewicht van je bepakking omdat je minder kleding hoeft mee te nemen
 • zit heel comfortabel
 • te gebruiken bij zowel koud weer als warm weer (je hoeft je hoofd niet meer te breken over welke soort kleding voor welk soort weer je moet meenemen!)
 • het bekende laagjes-systeem heeft Icebreaker al voor je uitgezocht
 • stinkt niet (ook niet na dagenlang gebruik – handig: kun je het wasje eens een dag overslaan)
 • is van een uitzonderlijke kwaliteit en dat kun je letterlijk voelen!
 • duurzaam, niet alleen in het resultaat, maar in de hele Icebreaker filosofie, daar houden wij van!
 • hadden we al gezegd dat het heeeel comfortabel zit?
Kom je ook? We geven deze avond bij Camino Comfort een speciale Merino Sale Saturday korting op nagenoeg de hele collectie!
 
Uiteraard is de hele avond in Camino Comfort stijl: tapa’s en wijn zullen niet ontbreken 🙂
 
We hebben maar beperkt plaats, dus wees er snel bij en meld je aan via service@caminocomfort.com of bel ons even op 0645836419.

Corona hygiëne regels

Om het voor iedereen (en met ieders vertrouwen) gesmeerd te laten werken hebben we een paar regels:

 1. kom niet als je klachten hebt…
 2. wij dragen mogelijk een mondkapje als we binnen de 1,5 meter komen (b.v. bij rugzak aanmeten), zeker als je dat wenst.
 3. handen wassen / handgel gebruik bij binnenkomst en na gebruik van ons toilet
 
Wat hebben wij allemaal gedaan voor de veiligheid?
 
 • eind maart 2020 hebben wij geïnvesteerd in het nieuwe ‘keukentje’ achterin de workshopruimte zodat onze keuken in het woonhuis alleen privégebruik kent.
 • Zowel de zeep als het papier en de prullenbak in de workshopruimte zijn contactloos te gebruiken.
 • spray en papier beschikbaar gemaakt in ons privé-toilet in het woonhuis voor het hygiënisch reinigen van de bekende oppervlakken: toiletbril, spoelknop, lichtschakelaar, deurrand.
 • workshopruimte anders ingericht om afstand bewaren mogelijk te maken.
 • last but not least: al in mei 2020 hebben we geïnvesteerd in dé Dyson luchtreiniger die de allerkleinste deeltjes uit de lucht zuivert (ook meeliftende virusdeeltjes PM 0,1). Deze laten wij vooraf en tijdens de afspraak de lucht in de ruimte reinigen. Daarnaast is de deur open ter extra ventilatie als de weersomstandigheden het toelaten.
 • betalen met pin is mogelijk

Camino Updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor 5% korting in onze webshop!

Boek je rugzaksessie nog voor dit jaar en ontvang

5% korting

op je nieuwe rugzak

Vanaf januari wordt het weer druk!
...en gaan veel prijzen weer omhoog :-(

Bel: 0645836419